Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto Tramkade met nieuwe Kaaihal op Tramkade, achter de Verkadefabriek in Den Bosch. © BiermanHenket

Geen Kaaihal? Dan ook geen tijdelijk theater in Den Bosch

DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade heeft een duidelijke waarschuwing aan de Bossche politiek gegeven: als het plan van een nieuwe Kaaihal op de Tramkade niet doorgaat, komt er voor drie jaar geen tijdelijk theater In Den Bosch. Andere mogelijkheden zijn bekeken, maar onhaalbaar. Ook het alternatief in het complex van de Brabanthallen. 

,,Als de nieuwe Kaaihal er niet komt gaan wij, zo goed en zo kwaad als het gaat, ons theateraanbod verspreiden over diverse locaties in de stad. Dat zal echter ten koste gaan van de herkenbaarheid, en dus publieksparticipatie en bezoek op de langere termijn, en zal ook zijn personele consequenties hebben.’’

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch