Volledig scherm
PREMIUM
De LocHal in Tilburg. © Jan van Eijndhoven/BW

Toekomst van Den Bosch: meevliegen op de ideeën van de bewoners

DEN BOSCH - Eindhoven en Tilburg lijken Den Bosch voorbij te lopen. Is het een gebrek aan ambitie en visie, of is het een kwestie van aanpakken en knokken? ,,Het hart van de stad mist rauwheid”, constateert oud-wethouder Staf Depla van Eindhoven. ,,Den Bosch heeft weinig lelijke plekken waar je iets mee kan'', zegt oud-wethouder Jan Hamming van Tilburg.

Quote

Het hart van de stad mist rauwheid

Staf Depla, Oud-wethouder Eindhoven

De voormalige locomotiefhal van de NS-werkplaats in Tilburg was nog in bedrijf toen Jan Hamming er met een aantal collega-wethouders doorheen liep. ,,Ooit moet dit iets anders worden’’, constateerde het gezelschap. Sinds kort prijkt er in het hart van Tilburg de LocHal, huiskamer van de stad met de bibliotheek, Kunstloc en Seats2Meet. ,,Fenomenaal’’, betitelt Hamming, inmiddels burgemeester in Zaanstad, de LocHal. ,,Veel mensen zagen iets moois in de ideeën. Maar dan moet je er wél voor knokken, mét de Tilburgers.’’

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch