De LocHal in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De LocHal in Tilburg. © Jan van Eijndhoven/BW

Toekomst van Den Bosch: meevliegen op de ideeën van de bewoners

DEN BOSCH - Eindhoven en Tilburg lijken Den Bosch voorbij te lopen. Is het een gebrek aan ambitie en visie, of is het een kwestie van aanpakken en knokken? ,,Het hart van de stad mist rauwheid”, constateert oud-wethouder Staf Depla van Eindhoven. ,,Den Bosch heeft weinig lelijke plekken waar je iets mee kan'', zegt oud-wethouder Jan Hamming van Tilburg.

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over. 
 2. Bossche cafés zien 11-11 als een gewone woensdag, géén carnaval binnen en op terras
  PREMIUM

  Bossche cafés zien 11-11 als een gewone woensdag, géén carnaval binnen en op terras

  DEN BOSCH - Zo'n zestig Bossche cafés roepen carnavalsvierders op om op 11-11 niet naar het centrum van de stad te komen om de opening van het carnavalsseizoen te vieren. ,,Wij zijn wel open, maar zien 11-11 als een gewone woensdag en zullen dan bijvoorbeeld geen carnavalsmuziek draaien’’, verklaren Otto van den Groenendaal (Pumpke) en Loek de Graauw (Smidse) van Horecavereniging 11-11.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch