Volledig scherm
Lady Maya is zaterdag boven Goirle gefilmd, net ver dus van haar nest op de Beekse Bergen © Facebook Beekse Bergen

Bewegende beelden van zeearend Lady Maya boven Goirle: 'Ze is in goede gezondheid'

VIDEOHILVARENBEEK - 'Maya is gesignaleerd en ze is in goede gezondheid'. Dat nieuws bracht Robin Meijer, hoofdvalkenier van de Beekse Bergen, zaterdagavond naar buiten over de Amerikaanse zeearend waar het safaripark in Hilvarenbeek sinds dinsdag naar zoekt.

Als bewijs voegde hij op de Facebookpagina van de Beekse Bergen een filmpje toe van Lady Maya. Boven Goirle is het vrouwtje met een spanwijdte van tweeënhalve meter gesignaleerd. ,,Dus ze blijft wel rond het park hangen, dus daar ben ik heel blij mee", aldus Meijer. ,,Dat ze binnenkomt?", voegt hij daaraan toe. ,,Komt allemaal goed."

Goede conditie

Quote

Ze vliegt ontzettend hoog. Dat duidt erop dat ze waarschijn­lijk gegeten heeft.

Klaas-Jan Leinenga (Beekse Bergen)

De verzorgers van de Beekse Bergen zijn al de hele dag in de weer om Maya te vinden.  ,,We hebben er veel vertrouwen in dat we haar snel terugvinden", zegt Klaas-Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving in de Beekse Bergen. 

Lady Maya werd zaterdag gezien bij Westpoint en in Tilburg-Noord, maar de meeste meldingen kwamen uit de omgeving Goirle. Daar heeft ook een valkenier van de Beekse Bergen haar herkend. ,,We weten dus 100 procent zeker dat ze dat was", aldus Leinenga. ,,Ze lijkt dus in de omgeving te blijven. We zijn ook heel blij om te zien dat Lady Maya ontzettend hoog vliegt. Dat duidt erop dat ze in goede conditie is en waarschijnlijk heeft gegeten sinds ze ervandoor ging."

Maar betekent haar volle maag dan ook niet dat ze nog geen reden heeft om terug te komen? Dat hoeft volgens Leinenga niet per se. ,,Het is nu gewoon een kwestie van roepen. Als ze de stem van de verzorger hoort en een stukje vlees ziet, is de kans groot dat ze naar hem toe komt." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.