Volledig scherm
Annamarie met haar zoon. © Safaripark Beekse Bergen/Facebook

Geboortegolf Beekse Bergen gaat verder: nyala geboren in safaripark

HILVARENBEEK – Beschuit met muisjes voor safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Vrijdag is in het park een nyala geboren.

Dat meldt Beekse Bergen op Facebook. ,,Het is het eerste jong van moeder Annamarie en het is een mannetje”, laat het safaripark weten.

De nyala is een antilope. Het zoogdier komt voornamelijk in het zuidelijk deel van Afrika voor en leeft bij voorkeur bij rivieroevers. Het dier eet gras, bladeren, wortels en vruchten en een volwassenen mannetje kan zo’n 125 kg wegen. 

Grévyzebra, leeuwenwelpjes en nog meer

Niet alleen de nyala werd dit jaar geboren, ook andere dieren kwamen ter wereld bij het safaripark. Zo'n twee weken geleden werd een Grévyzebra geboren. Eind juni beviel leeuwin Mariska van een drieling en begin juni was er in Beekse Bergen beschuit met muisjes, omdat het park drie secretarisvogels verwelkomde. Begin april werden twee gevlekte hyena’s geboren en in februari zag een jachtluipaardvijfling het levenslicht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemeente Hilvarenbeek weigert alsnog omgevingsvergunning varkensstal Haghorst
    PREMIUM

    Gemeente Hilvaren­beek weigert alsnog omgevings­ver­gun­ning varkens­stal Haghorst

    HAGHORST - Een varkenshouder uit Haghorst krijgt van de gemeente Hilvarenbeek geen omgevingsvergunning voor de uitbreiding van zijn stal aan de Koningin Julianaweg. Eerder stemde de gemeente nog wel in met de vergunningaanvraag, maar na jaren van juridische procedures heeft het Beekse college alsnog besloten de vergunning te weigeren. Het besluit moet nog beoordeeld worden door de Raad van State.

Tilburg e.o.