Volledig scherm
De kersverse giraffe Finn, samen met zijn moeder. © Beekse Bergen

Giraffe Finn geboren in Beekse Bergen

HILVARENBEEK – Een goed begin van de lente voor Beekse Bergen. In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart is er namelijk een Nubische giraffe geboren, genaamd Finn.

Finn was maar liefst 1 meter 90 groot toen hij werd geboren en dat is extreem groot voor een giraffe. Normaal zijn giraffes bij de geboorte zeker tien centimeter kleiner. Een giraffe wordt in het eerste levensjaar twee keer zo groot als bij de geboorte. Dat betekent dat Finn bijna vier centimeter per week groeit.

Bezoekers van het Safaripark kunnen Finn, die al zo'n vijftig kilo weegt, samen met zijn moeder Theluji bezoeken in de stal van het giraffenverblijf.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvarenbeek: 540 mountainbikers zijn onderweg

    Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvaren­beek: 540 mountainbi­kers zijn onderweg

    MAASTRICHT- Het Vrijthof in Maastricht loopt leeg, de Vrijthof in Hilvarenbeek ligt er nog verlaten bij. De KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge is zaterdagochtend van start gegaan. Een groep van 540 mountainbikers uit voornamelijk Midden-Brabant heeft 150 kilometer voor de boeg, waarvan een aanzienlijk deel door België. Rond 14 uur wordt de snelste uit het peloton op de Vrijthof in Hilvarenbeek verwacht. Een dikke zoen van Patty Pitt zal de beloning zijn.

Tilburg e.o.