Giraffen en zebra's kuieren al door het nieuwe Safari Resort

HILVARENBEEK - Terwijl het nog wemelt van de bouwvakkers lopen giraffen, zebra's, gnoes en struisvogels al door het Safari Resort van de Beekse Bergen. Ze verkennen hun nieuwe leefgebied dat dwars door het vakantiepark kronkelt. Greppels en lage hekken zorgen ervoor dat de dieren straks niet echt mee komen eten. 

,,Sinds deze week mogen de dieren op de savannes die we afgelopen maanden hebben aangelegd. Vanaf 23 april ontvangen we de eerste gasten", vertelt Marlies van Steenoven van Libéma.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Giraffen en zebra's hebben het nieuwe Safari Resort al ontdekt. © Nico Snels/BD

Ruim 200 huisjes 

Het is verbazingwekkend hoe snel het Safari Resort uit de grond is gestampt. Ruim 200 huisjes zijn als paddenstoelen uit de grond verrezen op de oude camping in het bosgebied langs de Tilburgseweg. Bezoekers kunnen dit voorjaar al verblijven in lodges, jungalows, safaritenten en boomhutten.

Aan het centrale gebouw wordt nog hard gewerkt. Aan de ene kant komen een restaurant, snackbar, supermarkt en bowling, terwijl aan de andere zijde het zwemparadijs is en het speelgedeelte met theatertje voor de kinderen. Ook een groot buitenterras ontbreekt niet.  

100 miljoen euro

Het nieuwe resort kost ruim 100 miljoen euro en wordt in twee fases gebouwd op een terrein van 42 hectare. Als de verblijfsaccommodatie over enkele jaren helemaal klaar is, staan er 425 vakantiebungalows. 

Volledig scherm
Struisvogels rennen door de 'voortuin' van de vakantiewoningen. © Nico Snels/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wooninitiatief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoelbus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    Wooninitia­tief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoel­bus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    DIESSEN - Stichting Benjamin uit Diessen heeft vrijdag een cheque van 10.000 euro ontvangen van de ANWB. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een rolstoelbus voor complex De Nieuwe Eenhoorn, waar naast Benjamin ook dorpscoöperatie Wij-Wel een plekje krijgt. Stichting Benjamin kreeg de cheque nadat het als winnaar was gekozen in de campagne Samen in Actie van het ANWB-fonds.

Tilburg e.o.