Volledig scherm
De kassa's van het Safaripark worden tijdelijk 100 meter verplaatst. © Nico Snels/BD

Safaripark Beekse Bergen gaat flink op de schop: dit gaat er veranderen

HILVARENBEEK - Het entreeplein van Safaripark Beekse Bergen gaat volledig op de schop. Kassa's, toiletten, bestrating en zelfs de olifant worden aangepakt. Tevens komt er een nieuwe souvenirwinkel.  

De toegang naar het dierenpark wordt ook een stuk groener. Ruim 2.000 vierkante meter nieuwe junglebeplanting gaan daarvoor zorgen. 

Gorilla-eiland 

Tijdens de verbouwing zal bovendien het bestaande gorilla-eiland uitgebreid worden. De gorilla's krijgen een groter leefgebied en zullen beter zichtbaar zijn vanaf het Safari Restaurant. Daar wordt de tribune vervangen door een nieuw terras. 

Coltanmijn 

De westelijke laaglandgorilla is een ernstig bedreigde diersoort. Deze mensapen leven in het oerwoud van West-Afrika, waar in vaak illegale mijnen coltan wordt gewonnen. Voor de winning van deze kostbare grondstof voor mobiele telefoons worden grote stukken regenwoud gekapt. Het Safaripark bouwt bij het gorilla-eiland zo'n coltanmijn na. 
 

Tijdelijk gesloten

Vanwege de verbouwing worden de kassa's ongeveer 100 meter verplaatst. Het binnenverblijf van de gorilla's en het Safari Restaurant zullen gedurende de werkzaamheden (vanaf 30 januari) gesloten zijn. De Safariboot vaart tijdelijk een nieuwe route en vertrekt vanaf het Kongoplein.  

Volledig scherm
De entree van het Safaripark met de grote olifant wordt helemaal vernieuwd. © Nico Snels/BD
Volledig scherm
Schets van de vernieuwde entree (links) met daarachter onder meer het Safari Restaurant (midden) en het gorilla-eiland (boven). © safaripark beekse bergen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wooninitiatief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoelbus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    Wooninitia­tief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoel­bus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    DIESSEN - Stichting Benjamin uit Diessen heeft vrijdag een cheque van 10.000 euro ontvangen van de ANWB. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een rolstoelbus voor complex De Nieuwe Eenhoorn, waar naast Benjamin ook dorpscoöperatie Wij-Wel een plekje krijgt. Stichting Benjamin kreeg de cheque nadat het als winnaar was gekozen in de campagne Samen in Actie van het ANWB-fonds.

Tilburg e.o.