Volledig scherm
Lady Maja is ervandoor. © Beekse Bergen

Verzorgers Beekse Bergen racen van hot naar her achter eigenwijze Lady Maya aan

TILBURG - Ze is al gesignaleerd in Goirle, bij Westpoint en in Tilburg-Noord. En overal waar de vermiste zeearend Lady Maya opduikt, daar racen de verzorgers van de Beekse Bergen naartoe. ,,We hebben er veel vertrouwen in dat we haar snel terugvinden", zegt Klaas-Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving in de Beekse Bergen.

Quote

Ze vliegt ontzettend hoog. Dat betekent dat ze waarschijn­lijk gegeten heeft

Klaas-Jan Heinenga (Beekse Bergen)

De meeste meldingen kwamen zaterdag vanuit de omgeving Goirle. Daar heeft ook een valkenier van de Beekse Bergen haar herkend. ,,We weten dus 100 procent zeker dat ze dat was", aldus Leinenga. ,,Ze lijkt dus in de omgeving te blijven. We zijn ook heel blij om te zien dat Lady Maya ontzettend hoog vliegt. Dat duidt erop dat ze in goede conditie is en waarschijnlijk heeft gegeten sinds ze ervandoor ging."

Maar betekent haar volle maag dan ook niet dat ze nog geen reden heeft om terug te komen? Dat hoeft volgens Leinenga niet per se. ,,Het is nu gewoon een kwestie van roepen. Als ze de stem van de verzorger hoort en een stukje vlees ziet, is de kans groot dat ze naar hem toe komt." 

Maar dan moet ze eerst gevonden worden. En dat betekent dus, in de auto en achter elke tip aan. ,,We zijn nu op weg naar Tilburg-Noord", aldus Leinenga.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.