Volledig scherm
Lady Maja is ervandoor. © Beekse Bergen

Verzorgers Beekse Bergen racen van hot naar her achter eigenwijze Lady Maya aan

TILBURG - Ze is al gesignaleerd in Goirle, bij Westpoint en in Tilburg-Noord. En overal waar de vermiste zeearend Lady Maya opduikt, daar racen de verzorgers van de Beekse Bergen naartoe. ,,We hebben er veel vertrouwen in dat we haar snel terugvinden", zegt Klaas-Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving in de Beekse Bergen.

Quote

Ze vliegt ontzettend hoog. Dat betekent dat ze waarschijn­lijk gegeten heeft

Klaas-Jan Heinenga (Beekse Bergen)

De meeste meldingen kwamen zaterdag vanuit de omgeving Goirle. Daar heeft ook een valkenier van de Beekse Bergen haar herkend. ,,We weten dus 100 procent zeker dat ze dat was", aldus Leinenga. ,,Ze lijkt dus in de omgeving te blijven. We zijn ook heel blij om te zien dat Lady Maya ontzettend hoog vliegt. Dat duidt erop dat ze in goede conditie is en waarschijnlijk heeft gegeten sinds ze ervandoor ging."

Maar betekent haar volle maag dan ook niet dat ze nog geen reden heeft om terug te komen? Dat hoeft volgens Leinenga niet per se. ,,Het is nu gewoon een kwestie van roepen. Als ze de stem van de verzorger hoort en een stukje vlees ziet, is de kans groot dat ze naar hem toe komt." 

Maar dan moet ze eerst gevonden worden. En dat betekent dus, in de auto en achter elke tip aan. ,,We zijn nu op weg naar Tilburg-Noord", aldus Leinenga.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vader 100 meter meegesleurd door autodief als hij dronken zoon ophaalt in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    Vader 100 meter meege­sleurd door autodief als hij dronken zoon ophaalt in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    OISTERWIJK - Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens een politiewoordvoerder honderd meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3263 stemmen