Volledig scherm
Zoektocht naar Lady Maya in Tilburg-Zuid © Toby de Kort/De Kort Media

Zoektocht naar zeearend Lady Maya in alle hevigheid verder: medewerkers Beekse Bergen in Tilburg

POLLTILBURG/HILVARENBEEK – De zoektocht naar de uit Beekse Bergen ontsnapte zeearend Lady Maya gaat zondagochtend- en middag in alle hevigheid verder. Medewerkers van het safaripark lopen door Tilburg-Zuid omdat er aanwijzingen zijn dat de zeearend in de buurt is.

De medewerkers dragen tassen waarin kuikens, ratten en muizen zitten. Daarmee hopen ze Lady Maya vandaag nog te kunnen vangen.

In goede conditie

Poll

Na 27 jaar Beekse Bergen keert zeearend Maya vanzelf terug

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
726 stemmen

De verzorgers van de Beekse Bergen zijn al dagen in de weer om Maya te vinden. ,,We hebben er veel vertrouwen in dat we haar snel terugvinden", zei Klaas-Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving in de Beekse Bergen gisteren.

Lady Maya werd zaterdag gezien bij Westpoint en in Tilburg-Noord, maar de meeste meldingen kwamen uit de omgeving Goirle. Daar heeft ook een valkenier van de Beekse Bergen haar herkend.

,,We weten dus 100 procent zeker dat ze dat was", aldus Leinenga. ,,Ze lijkt dus in de omgeving te blijven. We zijn ook heel blij om te zien dat Lady Maya ontzettend hoog vliegt. Dat duidt erop dat ze in goede conditie is en waarschijnlijk heeft gegeten sinds ze ervandoor ging."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.