Volledig scherm
Berkel-Enschot aan de Kook: een voor-, hoofd- en nagerecht op 3 verschillende plekken met steeds wisselende, onbekende tafelgenoten. © Rudolf Robben

Berkel-Enschot gaat voor 7de keer 'aan de kook'

Culinair Berkel-Enschot kan zich  in april weer uitleven tijdens de zevende editie van Berkel-Enschot aan de kook. Het concept is simpel: als duo krijg je de opdracht een gerecht te maken voor zes personen. 

Maar wie de andere vier zijn, weet je pas als ze bij je aanbellen. ,,En als je gegeten hebt, mag je de envelop open maken en hoor je waar je het volgende gerecht eet", legt Pascale Vugts uit, die het evenement samen met haar man Jurgen in Udenhout zag en in Berkel-Enschot opzette. Op deze manier eet je op drie verschillende plekken met steeds wisselende tafelgenoten.

Diepvriespizza

Het ontmoeten van onbekenden en samen tafelen spreekt hen het meeste aan: ,,Vooral in deze digitale tijd is het mooi elkaar te ontmoeten en mensen met elkaar te verbinden." De culinaire lat ligt daarbij niet hoog: een diepvries-pizza mag, maar een speciaal gerecht wordt meer gewaardeerd. ,,Maar we hebben het expres niet over 'culinair'. Het moet laagdrempelig blijven zodat iedereen kan meedoen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.