Volledig scherm
De kip is terug op Berkel-Enschots schoolplein. Het kunstwerk is verhuist van het vroegere schoolplein naar de nieuwe locatie © Rudolf Robben

De Kip is terug op Berkel-Enschots schoolplein

BERKEL-ENSCHOT - Op het schoolplein van de Caecilia-school in Berkel-Enschot is de kip weer terug. Hoewel de kinderen wellicht liever een echte hadden, is het 'helaas' een kunstwerk. Dat stond eerder op het plein van de oude school. Deze is kortgeleden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen.

De directie van de school had afspraken gemaakt met projectontwikkelaar Roozen van Hoppe dat een aantal speelelementen én het kunstwerk over zouden huizen naar de nieuwe school. Deze overhuis vond afgelopen week plaats. Bij de nieuwe school heeft De Kip een prominente plek bij de ingang van het schoolplein gekregen. 

Het kunstwerk werd door oud-leerlinge Mariëtte van Berkel uit steen gehouwen ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de school in 1989. De kip verwijst naar de kakelende en rondscharrelende kinderen op het schoolplein.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.