Druiventros verkoopt inboedel Herman den Blijker aan Stedelijk College Eindhoven: 'We zijn er super blij mee'

BERKEL-ENSCHOT/EINDHOVEN - Stiekem had hij spijt van de advertentie, maar het is Druiventros-eigenaar Rob Zoontjens wel gelukt. Voor vijfhonderd euro heeft hij een nieuwe eigenaar gevonden voor de inboedel van het pop-up restaurant: het Stedelijk College in Eindhoven. ,,We zijn er super blij mee. Alle tafels en stoelen gaan een mooi plekje krijgen in een van onze lokalen", vertelt locatiebeheerder Hans Houbraken.

In 'Herrie in De Druiventros', de spraakmakende serie die eind vorig jaar bij RTL4 op tv was, werd een zaal van de Druiventros door tv-kok Den Blijker en ‘Meneer Reimers’ ingericht als pop-up restaurant, met meubilair uit een kringloopwinkel. Daarmee wilden de experts laten zien dat je met weinig middelen toch iets fraais kunt neerzetten.

Zomervakantie

Het eindresultaat was een succes, maar na een paar maanden vonden de eigenaren het welletjes en dumpten alle spullen op Marktplaats. Dat viel nogal verkeerd bij hoteladviseur Willem Reimers, die het restaurant naar eigen smaak had ingericht. ,,Ik heb er weinig begrip voor, maar ze zoeken het maar uit. Ik hoop dat ze er iemand mee blij kunnen maken", zei hij.

Dat is kennelijk dus gelukt. ,,We lazen het bericht in jullie krant en besloten meteen contact op te nemen met de Druiventros. Zo is het balletje uiteindelijk gaan rollen", vertelt Houbraken. ,,We hebben alle spullen vlak voor de zomervakantie binnengekregen. Als het nieuwe schooljaar van start gaat gaan we kijken wat we met al die leuke tafeltjes en stoelen gaan doen."

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Herman den Blijker en Meneer Reimers poseren voor restaurant de Druiventros. © ANP Kippa

Negatieve reacties

Na de plaatsing van de advertentie werd de Druiventros overstelpt met negatieve reacties. Volgens Willem Reimers roepen de hoteleigenaren die reacties over zichzelf af. De bekende hotelier was de vele conflicten tijdens de opnames zat en gaf aan absoluut niet meer met de familie in zee te willen.

Die opmerking schoot bij de Druiventros in het verkeerde keelgat. ,,Meneer Reimers beweert glashard dat hij geen zin meer heeft in een vervolgserie, maar dat klopt gewoon niet. De contracten voor een nieuw seizoen lagen voor onze neus. Uiteindelijk zijn wij de partij geweest die de knoop hebben doorgehakt, niet zij."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Brabant? Schrijf je hier gratis in!

Tilburg e.o.