Volledig scherm
Gerrie en John Verdonck bij de lange rij in de oude kloostergang bij Koningsoord © Joost Goutziers BD

Koningsoord: John en Gerrie stemmen voor het eerst in een klooster

VIDEOBERKEL-ENSCHOT - Stemmen doen ze altijd trouw, maar tijdens deze raadsverkiezingen kunnen John  (74) en Gerrie (73) Verdonck voor het eerst een vakje rood maken bij Koningsoord, het voormalig klooster van de zusters in Berkel-Enschot. De twee wonen in de buurt en wandelen naar het klooster. Een lokale partij met op de lijst  een inwoner uit zijn eigen dorp kan rekenen op de steun van John.

,,We kennen het klooster goed", zegt Gerrie. ,,Vroeger konden we de zusters zien en af en toe kwam een broeder Trappist met de wagen en moesten de zusters helpen met hooien. Nu komen we vaak binnen, de bibliotheek zit er, er is een restaurant." Gerrie en John Verdonck laten zich bij hun keuze leiden door de belangen van hun dorp. Het klooster vinden ze een goede ontwikkeling, al zou er een grote zaal voor theater en muziek moeten zijn, vinden ze.

Dit jaar is er voor het eerst een stembureau. In de kloostergang staat een lange rij wachtenden. Het galmt in de gang. Wijnand van Lieshout (80) en zijn vrouw Toos (76) staan ook in de rij. Vlakbij de deur van de kinderopvang. 'Welkom opa's en oma's' staat op een affiche te lezen. Zo net voor het middaguur brengen opvallend veel senioren hun stem uit, al staat ook een enkele jongere in de rij. Voor Wijnand en Toos van Lieshout is het ook de eerste keer dat ze stemmen in het prachtig verbouwde klooster. Maar ze weten de weg al goed te vinden, ze komen er vaker: voor de damesclub en voor de bibliotheek.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.