Volledig scherm
Foto ter illustratie © BELGA

Fransen hebben bijna 250.000 besmette eieren opgegeten

Bijna 250.000 met fipronil besmette eieren zijn in Frankrijk in de winkels beland. Volgens het ministerie van Landbouw zijn de meeste eieren al opgegeten. Het ministerie benadrukt dat er minimale gezondheidsrisico's zijn waargenomen. ,,De mate van besmetting leidt niet tot risico's voor de consument.''

De besmette eieren zijn afkomstig uit België en Nederland. Het ministerie heeft het deel dat nog steeds in de schappen lag per direct laten verwijderen. Boerderijen waar gevogelte rondloopt en plekken waar eiproducten worden gemaakt, worden in de komende dagen aan een minutieus onderzoek onderworpen.

De Europese Commissie meldde eerder dat er een topoverleg moet komen over de eiercrisis. De ministers voor voedselveiligheid in de betrokken landen moeten met elkaar tot een oplossing komen.

  1. Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    De Nederlandse regering ging er wel degelijk van uit dat er doden zouden vallen bij de treinkaping in 1977. Het proces over de bevrijdingsactie bij De Punt is dan ook een schijnvertoning, zeggen twee oud-mariniers in de Volkskrant. Ze spreken nu voor het eerst en stellen in het interview vast: 'Ons is maandenlang gevraagd om onze kop te houden. Maar hier stopt het.' Advocaat Liesbeth Zegveld en woordvoerder Marco Papilaja van nabestaanden van de treinkapers reageren op de uitingen van de oud-mariniers. Lees het hele artikel hier.