Volledig scherm
Een nest van de eikenprocessierups. © roy lazet

Bezoekers Best Kept Secret in Hilvarenbeek geplaagd door eikenprocessierups

HILVARENBEEK - Een klein, maar opvallend aantal bezoekers van Best Kept Secret meldde zich afgelopen weekend bij de EHBO-post met een geïrriteerde huid, uitslag of bultjes. Vermoedelijk werden de klachten veroorzaakt door de eikenprocessierups, maar een snelle zoektocht naar het beestje leverde niets op.

Volgens een woordvoerster van Libéma, eigenaar van festivallocatie de Beekse Bergen, waren er in de week voorafgaand aan het festival nog speciaal maatregelen genomen. Nesten van de eikenprocessierups waren gemarkeerd en een expert werd ingeschakeld om de nesten weg te branden. Toch lijken sommige festivalbezoekers dus slachtoffer te zijn geworden van de irriterende brandhaartjes van de rups.

,,Nadat een aantal bezoekers zich had gemeld, zijn mensen van de EHBO op de camping gaan zoeken naar mogelijke nesten, maar er zijn geen rupsen meer geconstateerd", aldus een Libéma-woordvoerster.

De eikenprocessierups duikt ieder jaar tijdens de zomermaanden op in eikenbomen. De haartjes van de kunnen voor klachten zorgen. Die klachten verdwijnen overigens vanzelf weer.

Tilburg e.o.