Volledig scherm
Optreden Cloud Nothings © Jaap van der Doelen

Cloud Nothings komt met schurende gitaren, voor wie nog energie heeft

HILVARENBEEK - Wie op zoek is naar subtiele melodieën komt bedrogen uit bij de gruizige indierock van Cloud Nothings. De oplopende temperaturen van de zomerse zaterdag zorgen ervoor dat het publiek in eerste instantie loom reageert. Voorin de tent zitten mensen zelfs op hun dooie akkertje in het programmaboekje te bladeren, terwijl aan de randen van de tent toeschouwers rustend tegen de scheerlijnen aanhangen.

De Amerikaanse rockband komt ondertussen zelf geen energie tekort. Een portie lekker schurende gitaren storten zij over het publiek uit, die vooral binnenin de tent op goedkeuring rekenen kan. ,,I feel like I'm in Led Zeppelin’’, vertelt frontman Dylan Baldi halverwege de show aan het publiek. De iconische status van die band ligt voor Cloud Nothings nog niet binnen handbereik, maar een prima show zetten ze desalniettemin wel degelijk neer. Het zal eerder aan de warmte liggen dan aan hun inzet dat tegen het eind van de show de boel wat inkakt.

Wanneer de band hun track ‘Wasted Days’ inzet is het energiepeil voorin alweer helemaal opgetrokken. Er wordt gecrowdsurft, er wordt gesprongen en er wordt met overgave meegeschreeuwd. Dat dat enthousiasme niet tot de achterste delen van de tent reikt is eerder het gemis van het publiek daar. De gitaarpartijen van Cloud Nothings zijn rechttoe rechtaan, maar dat is in hun geval zeker geen slechte route om te nemen.

Tilburg e.o.