Volledig scherm
George Ezra op Best Kept Secret © Jaap van der Doelen

Op een dekentje liggen bij George Ezra

HILVARENBEEK - ,,Ik ging op reis naar Barcelona en huurde een flat van een vreemde op het internet”, vertelt George Ezra aan het publiek, ter introductie van één van zijn songs. De wijk en de flat bleken behoorlijk onguur en vervallen te zijn, dus besloot hij dat hij maar veel vrienden in de buurt moest maken. ‘Pretty Shining People’, zo heet het nummer dat hij over zijn perikelen daar schreef, een liedje over hoe alle mensen liefde nodig hebben.

Ieder van zijn songs voorziet Ezra van zo’n gemoedelijk praatje. Met zijn jonge en ongeremd positieve uitstraling verwacht je half dat hij elk moment aan een spreekbeurt over zijn favoriete huisdier gaat beginnen. Een lieve jongen, die verder niet bijzonder veel te melden heeft, en ook geen moment voor spanning zorgt. 

Al vanaf opener ‘Cassy O’, een hit die al bijna net zo onvermijdelijk is als geijkte afsluiter ‘Budapest’, ligt veel van het publiek halverwege het veld op dekentjes te chillen. Ook zittend op de flankerende zandwal tref je velen aan, en een enkeling waagt zelfs een dansje.

Ezra bezit een mooie, warme en verrassend diepe stem, die voor een prettig contrast met zijn jeugdige voorkomen zorgt. Het is de enige vorm van prikkeling die te bespeuren is in een optreden dat verder prima past bij een rustig momentje uitblazen in de zon. Muziek om een drankje met een parapluutje bij te drinken.

Tilburg e.o.