Volledig scherm
Voorkant van de flyer. © Rob Aarts

Protesten op Best Kept Secret: 'Radiohead kom niet naar Israël'

HILVARENBEEK – Met Radiohead staat zondagavond de absolute headliner van Best Kept Secret op het programma. Drie flyerende bezoekers proberen het publiek de Engelse band een boodschap mee te laten geven.

Naast de drie dames zetten onder anderen aartsbisschop Desmond Tutu, Ken Loach, en Roger Waters (Pink Floyd) in op het cancelen van de show in Tel Aviv. Dat lijkt echter wat teveel van het goede: het afgelasten van de show zou immers een flinke financiële kostenpost betekenen voor Radiohead.

Volgende maand, op 19 juli om precies te zijn, treedt Radiohead op in het Israëlische Tel Aviv. Daar zijn drie vrouwen van docP (Diensten en Onderzoekcentrum Palestina), die bij de ingang van het festivalterrein flyers uitdelen, het niet mee eens. Zij willen dat de Engelsen zich hard maken voor de rechten van Palestina en niet meewerken aan het onderstrepen van de apartheid aldaar.

‘We hebben jullie hulp nodig om te zorgen dat Radiohead onze boodschap luid en duidelijk meekrijgt tijdens hun tour. We houden van hun muziek, maar we haten apartheid. Cancel de show in Tel Aviv’, zo luidt de boodschap van het trio.

Volledig scherm
Achterkant flyer. © Rob Aarts

Tilburg e.o.