Volledig scherm
Rico tijdens zijn optreden © Jaap van der Doelen

Rico zorgt voor een Jamaicaanse Vaderdag in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Nederlandse hiphop-grootheid Rico (rapper in onder meer Opgezwolle) laat vandaag op Best Kept Secret horen dat zijn reggae album Irie uit 2014 geen bevlieging was. Als dj mag hij Stage Four op zondag openen, de plek waar op het festival in een ronde arena diverse artiesten in diverse stijlen achter de draaitafels plaatsnemen.

Hij draait er een set bol van Caribische crowdpleasers, beginnend met de klassieker ‘Pass The Dutchie’ van Musical Youth. De heerlijk lome reggae en dub vibes lijken de perfecte soundtrack om de loeihete zondagmiddag mee te beginnen, en dat besef begint gedurende zijn optreden bij steeds meer mensen te dagen. In eerste instantie staat hij voor een handvol mensen te draaien, maar zijn plantenselectie trekt meer en meer publiek aan, tot de dansvloer goed gevuld is.

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
Podium waar Rico optrad © Jaap van der Doelen

Dat geeft hem ook de gelegenheid wat minder geijkte tracks erin te gooien, zoals Taxi To Baltimore Dub van Scientist. Na een half uur draait hij heel even de muziek weg om het publiek te vragen of er ook vaders aanwezig zijn. ,,Fijne vaderdag!’’, zo wenst hij hen, om vervolgens ‘Pa’ van Doe Maar aan te slingeren. Daar blijk je ook prima Chaka Demus & Pliers achteraan te kunnen draaien, getuige de dansvloer (en de zon) die Hilvarenbeek even Jamaicaans aan laten voelen.

Tilburg e.o.