Volledig scherm
Jongste bezoeker Liam wacht met smacht op Arcade Fire © Rob Aarts

VIDEO: Jongste bezoeker Liam (5) wacht met smacht op 'favoriete band' Arcade Fire

HILVARENBEEK – Liam is met zijn vijf jaar misschien wel de allerjongste bezoeker van deze editie van Best Kept Secret. Naar welke band hij het meest uitkijkt? Verrassend genoeg Arcade Fire.

Een plekje tussen de mensenmenigte bemachtigen, dat biedt Liam weinig voordeel. Daarom mag hij met zijn ouders plaatsnemen op de minitribune, die eigenlijk is bedoeld voor bezoekers in een rolstoel. Met een verrekijker in zijn hand en een grote koptelefoon op zijn hoofd kijkt hij zijn ogen uit op One, waar George Ezra op het podium staat.

Met een trotse blik staren zijn ouders hem aan. ,,We zijn hier voor Arcade Fire. Ja, ook Liam. Kinderliedjes luistert hij eigenlijk niet, nooit gedaan”, vertelt zijn moeder, zelf ook fan van de Canadezen. Vanwege haar werk is het van oorsprong Engelse gezin gesetteld in Den Haag. Liam’s liefde voor Arcade Fire is gerust bijzonder te noemen: de band werd opgericht in 2000, twaalf jaar voordat het mannetje werd geboren.

Liam en zijn ouders hebben een dagticket voor Best Kept Secret, want een weekendticket was geen optie. ,,Dan wordt Liam te moe. Zo kan hij toch mooi Arcade Fire meepikken. En wij ook.”

Tilburg e.o.