Volledig scherm
De reddingsbrigade op Best Kept Secret. © BD

VIDEO: Reddingsbrigade dobbert zorgeloos rond op Best Kept Secret

HILVARENBEEK – Op de plas van Best Kept Secret dobberen op het dooie akkertje twee bootjes van de reddingsbrigade rond. De waterwacht is met vijf man sterk, maar die hebben deze editie het geluk vooral te kunnen genieten van het festival zelf.

Met enige regelmaat worden ze toegezwaaid door de bezoekers. ,,Het is lekker hier. Rondvaren op een bootje en genieten van de muziek. Maar vergeet niet: als het regent, dan zitten we er ook. Dan is het al een stuk minder leuk”, vertelt Maickel, lid van de vrijwillige reddingsbrigade. ,,Natuurlijk zijn we hier in eerste instantie om te zorgen dat het rustig blijft op het water, maar er zijn weinig negatieve punten te benoemen.”

Tekst loopt verder onder de video.

Behalve dan dat een bezoeker zich zondagmiddag lelijk vergiste in de betonplaat, die uitgestrekt aan de oever van het water ligt. Met een hoofdwond kon hij gelijk een bezoek brengen aan de medische dienst. Eigenlijk mag het officieel niet eens, zwemmen op Best Kept Secret. ,,Maar het is nu zo warm, dat er eigenlijk een soort gedoogbeleid is. Als we dat niet zouden doen, zouden we het onszelf heel moeilijk maken.”

Topweekeinde

Ook moeilijk is het om een bepaalde grens te trekken tot hoe ver bezoekers mogen zwemmen. De reddingsbrigade handelt puur op intuïtie, wanneer mensen het water in gaan. Of plotseling gaan naaktzwemmen, zoals een jolige festivalganger. Dat is niet toegestaan, zo geeft de beveiliging direct te kennen. Maar ach, zo lang het daarbij blijft, hebben ook Maickel en zijn collega’s een topweekeinde.

Tilburg e.o.