Volledig scherm
PREMIUM
Jeannette Zwijnenbrug werd thuis in Woudrichem onder bloemen bedolven toen ze in 2013 te horen kreeg dat de gemeenteraad van Haaren haar als burgemeester zag zitten. © MarieTherese Kierkels / PVE

Burgemeester Zwijnenburg van Haaren: in het diepe gegooid en kopje onder gegaan

HAAREN - Het is onmiskenbaar een vak, burgemeester. Een beroepsopleiding of bestuurlijke ervaring heb je er alleen niet voor nodig. Dat bewijst Jeannette Zwijnenburg, als zij in 2013 tot het ambt van burgemeester wordt geroepen in de kleine maar turbulente gemeente Haaren.

De loopbaan van Zwijnenburg heeft zich daarvoor ontrold binnen het pensioenadviesbureau van haar man. In hun gemeente Woudrichem zat ze zes jaar lang voor de VVD in de raad. Even lang duurde haar tijd in de liberale fractie binnen Provinciale Staten.

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.