Dat het tussen de burgemeester en de wethouders niet boterde, was een publiek geheim

Commentaar + VideoCOMMENTAAR  Er waren tekenen aan de wand. Bij het aantreden van het college in Haaren, driekwart jaar geleden, werd het aantal taken van burgemeester Zwijnenburg gehalveerd. En begin dit jaar koos zij er zelf voor om niet te gaan voor een tweede termijn. Velen dachten: ze heeft haar knopen geteld. Want dat het tussen haar en de wethouders niet boterde, was een publiek geheim.

Waarom de situatie nu is geëscaleerd, daarover laten de wethouders niet het achterste van hun tong zien. Ze komen met het weinigzeggende ‘verstoorde verhoudingen’. Dus blijft de vraag etteren: was het gedrag van Zwijnenburg echt onhoudbaar? De wethouders houden dat onder de pet omdat ze niemand publiekelijk aan de schandpaal willen nagelen. Maar dat is te naïef, want ze bereiken nu precies het tegenovergestelde. 

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.