Volledig scherm
Wethouder Carine Blom (midden) achter het glas van het afgesloten gedeelte van het provinciehuis, kort na het besloten overleg met commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Links haar collega-wethouder Adrienne Verschuren van Progressief '96. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Haaren krijgt waarnemend burgemeester als opvolger van ‘gedumpte’ Zwijnenburg

VideoDEN BOSCH/HAAREN - Haaren krijgt een waarnemend burgemeester, als opvolger van Jeannette Zwijnenburg. Dit liet de Brabantse commissaris van de Koning, Wim van de Donk, vrijdagavond weten via een persverklaring. 

Van de Donk sprak vrijdag in het provinciehuis intensief met de fractieleiders en wethouders van de gemeente Haaren. In een andere ruimte sprak hij achter gesloten deuren met Jeannette Zwijnenburg, die zich ziek meldde nadat  zij dinsdag was ‘gedumpt’ door de vier wethouders. 

Uit het persbericht valt op te maken dat Van de Donk geen kansen ziet voor een lijmpoging. Dus stelt hij binnenkort een waarnemend burgemeester aan voor de gemeente Haaren, dat vanaf 1 januari 2021 wordt opgesplitst en dus opgeheven. ‘De waarnemend burgemeester krijgt de opdracht verder te werken aan een constructief en goed bestuur van de gemeente en de afhandeling van het door de raad ingezette proces van herindeling van Haaren.’

De gesprekken tussen Van de Donk, de fractievoorzitters, de wethouders én burgemeester Zwijnenburg duurden vrijdag ruim 2,5 uur lang. Hij sprak de burgemeester in een aparte ruimte. Zij vertrok een poosje later dan de wethouders en fractievoorzitters, die werden bijgestaan door de ambtelijke top van Haaren. 

Bekijk hier de video over de ‘heibel’ in Haaren: