75 jaar na de moord op de veearts van Biest-Houtakker treuren de kinderen Leermakers nog

VIDEO | Bevrijding 75 jaarBIEST- HOUTAKKER - Trots zijn de kinderen Leermakers nog altijd op hun vader, de verzetsheld van Biest-Houtakker. Maar 75 jaar later overheerst toch de pijn. 

Het moet 'verraden werk’ zijn geweest. Maar de schuldvraag is altijd zonder antwoord gebleven. Wie heeft de Sicherheitspolizei van de Duitsers in die vroege septemberochtend van 1944 op Piet Leermakers af gestuurd? 

 1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.
 2. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
  PREMIUM

  Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

  TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

Tilburg e.o.