Duitse militairen zorgden voor veel overlast op de IJzeren Man. Ze vielen, gekleed in 'zeer korte zwembroeken' veelvuldig het vrouwelijke publiek lastig. Dat leidde tot reacties waarvoor de meisjes zich moesten verantwoorden.
Volledig scherm
PREMIUM
Duitse militairen zorgden voor veel overlast op de IJzeren Man. Ze vielen, gekleed in 'zeer korte zwembroeken' veelvuldig het vrouwelijke publiek lastig. Dat leidde tot reacties waarvoor de meisjes zich moesten verantwoorden. © BHIC

Duitse soldaten vielen veelvuldig minderjarige Vughtse meisjes lastig maar ook niet alle meisjes waren schatjes

VUGHT - De Vughtse gemeentepolitie had het er maar druk mee, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het regende klachten. Over Duitse soldaten die bij de IJzeren Man meisjes lastigvielen maar óók over jongedames die vrijwillig bij de bezetters in bed kropen en hen een geslachtsziekte bezorgden. 

  1. Veroorzaker (31) dodelijk ongeluk weer voor de rechter: ‘Ik ben dom geweest’
    PREMIUM

    Veroorza­ker (31) dodelijk ongeluk weer voor de rechter: ‘Ik ben dom geweest’

    DEN BOSCH - ,,Het rijbewijs is heilig voor meneer.’’ Dat zegt advocaat Serra van de Kamp over de Rosmalenaar (31) die deze dag terecht staat bij politierechter Van Vliet. Hij zit zo'n vier maanden zonder rijbewijs na een incident in Berlicum. Eind 2015 werd hem een rijontzegging van vier jaar opgelegd en een celstraf van vijftien maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk. De man werd veroordeeld voor een dodelijk ongeluk op de Empelseweg.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch