Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto van wethouder en oud-voorzitter Jan van den Heuvel van Koninklijke Sophia's Vereeniging is te zien in het Museum 40-45 aan de Dr. van Kesselstraat in Loon op Zand. © Nico Snels/BD - Collectie Oorlogsmuseum 1940-45

Sophia's Vereeniging eert oud-voorzitter Jan van den Heuvel op Bevrijdingsconcert

Bevrijding 75 jaarLOON OP ZAND - Sophia's Vereeniging uit Loon op Zand viert zondag 10 november muzikaal 75 jaar bevrijding in de Concertzaal in Tilburg. Een postuum eerbetoon ook aan oud-voorzitter en wethouder Jan van den Heuvel.  

‘En het volk sprak.....’ Zo luidde de titel van het uitgebreide verweerschrift van Jan van den Heuvel in december 1944. Hij was geschorst als wethouder in Loon op Zand, omdat hij zou hebben geheuld met de Duitse bezetters. Een maand later werd hij al gezuiverd van alle blaam en in zijn functie hersteld. 

  1. Krakers vernielen huis voor 'duizenden euro's' als klussende huiseigenaar dag weg is in Loon op Zand
    PREMIUM

    Krakers vernielen huis voor 'duizenden euro's' als klussende huiseige­naar dag weg is in Loon op Zand

    LOON OP ZAND - Drie krakers hebben een huis aan de Bergstraat in Loon op Zand van binnen zo toegetakeld dat ze er donderdagmiddag uit zijn gezet. De huiseigenaar trof woensdagmiddag drie mannen in zijn huis aan, terwijl hij kwam om verder te gaan met klussen. ,,Ik heb ze dringend verzocht mijn huis te verlaten, maar dat deden ze niet”, zegt huiseigenaar Christiaan Vermeer.

Tilburg e.o.