VS-ambassadeur Pete Hoekstra op bezoek in Best en Vught voor Liberation Route

VIDEO | Bevrijding 75 jaarBEST - Hij is gekleed op een fietstocht: ‘lange’ korte khaki broek, blauwe polo en uiteraard sneakers. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra (66) staat bij museum Bevrijdende Vleugels in Best met een aantal collega-ambassadeurs en consuls klaar om per elektrische fiets een deel van ‘Liberation Route Europe’ te verkennen die in september 1944,75 jaar geleden, geallieerde troepen naar zuidelijk Nederland voerde.   

Hoekstra, ambassadeur in Nederland sinds januari 2018, nodigde zijn collega's uit voor deze tocht om stil te staan bij  vrede en vrijheid. Hij werd in 1953 geboren in Groningen als Piet, zijn ouders emigreerden drie jaar later naar de stad Holland in de Amerikaanse staat Michigan. Zijn Nederlands is wat roestig, maar hij kan toch vertellen dat hij een fervent fietser is. ,,Ik heb de elfsteden fietstocht gereden", zegt hij trots. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch