Mooi gebaar van Ravage voor cliënten van Voedselbank Den Bosch
Volledig scherm
Mooi gebaar van Ravage voor cliënten van Voedselbank Den Bosch © Roel Kuilder

Gratis shoppen bij Bossche modezaak voor cliënten van de Voedselbank

DEN BOSCH - Een aantal cliënten van de Voedselbank Den Bosch kan rekenen op een mooi gebaar vanuit de binnenstad. Modezaak Ravage geeft de mensen de gelegenheid om gratis te shoppen in de winkel in deze crisistijden.

,,Vorige week had ik zoiets van: winkels hebben het zwaar, maar heel veel mensen ook. Daar wil ik iets voor doen", zegt Berend Bruining van modezaak Ravage. Hij zocht contact met de Bossche Voedselbank. Konden zij niet iets betekenen? Er werd besloten om vouchers in het leven te roepen, zodat cliënten van de voedselbank gratis kunnen shoppen bij een outlet van Ravage in de Ridderstraat.

Mooi gebaar van Ravage voor cliënten van Voedselbank Den Bosch
Volledig scherm
Mooi gebaar van Ravage voor cliënten van Voedselbank Den Bosch © Roel Kuilder

,,De Voedselbank selecteert mensen die langs kunnen komen. Ik maak er een afspraak mee en dan kunnen ze shoppen", gaat Bruining verder. ,,Ook wij hebben het als kleine winkels zwaar. Wij hopen dat het winkelend publiek ook naar onze winkels blijft komen in deze tijden. Niet alleen naar Ravage dus, maar ook naar mijn collega's", zegt hij. 

Op deze manier hoopt Bruining dan ook te laten zien dat ook zelfstandige winkels, dus niet alleen de grote winkelketens, in Den Bosch creatief zijn en alle hulp kunnen gebruiken. ,,En dan is het misschien tegenstrijdig dat ik kleren gratis weggeef, maar misschien staan mensen er op deze manier bij stil dat ook wij er nog zijn.”

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch