Oisterwijk Vennen
Volledig scherm
Oisterwijk Vennen

‘Oisterwijk helpt Oisterwijk’: nieuwe site gaat initiatieven verzamelen

OISTERWIJK - Er is een nieuwe site waarop alle initiatieven in Oisterwijk rondom corona verzameld worden.

De initiatiefnemer achter oisterwijkhelpt.nl is is Mathijn Vermeer: ,,Er gebeurt al veel moois. Maar we hopen dat er nog meer bijkomt onder het motto ‘Oisterwijk helpt Oisterwijk’.”

Sinds vorige week is op Facebook al de pagina Sociale Oisterwijkse Parels in de lucht. Sophie van den Dungen heeft die opgezet om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

ContourdeTwern zet zijn vrijwilligers ook op diverse fronten in. Zo is een actie gelanceerd om bij wijze van een 'opsteker’ kaartjes te sturen naar Oisterwijkers die het momenteel zwaar hebben.

Platform voor bezorging

Mathijn Vermeer speelde vorige week nog met het idee om de site Tingdong op te zetten. Gekoppeld aan sociale doelen zouden horecaondernemers die als platform kunnen gebruiken om via het bezorgen van maaltijden ook nog enige omzet te kunnen draaien. 

Horecaondernemers kwamen vorige week maandag bijeen om te bespreken hoe ze samen door de coronacrisis kunnen komen.
Volledig scherm
Horecaondernemers kwamen vorige week maandag bijeen om te bespreken hoe ze samen door de coronacrisis kunnen komen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Daar bleek echter geen behoefte aan te bestaan onder de ondernemers. ,,Restauranteigenaars weten zelf het best de weg naar hun  gasten te vinden”,  weet Vermeer. 

Steun van het Rijk

Aan het afhalen en bezorgen van maaltijden kleeft bovendien het gevaar dat een restauranteigenaar straks niet in aanmerking komt voor steun van het Rijk in de vorm van werktijdverkorting. Het kabinet heeft aangekondigd 90 procent te willen vergoeden van de loonkosten van personeel dat tijdelijk zonder werk zit. 

Het zou betekenen dat horecabazen zelf in de keuken moeten gaan staan om hun klanten thuis te kunnen bedienen of het personeel moeten vragen op vrijwillige basis te komen werken.

Zie ook het BD-dossier Corona in Oisterwijk Moergestel Heukelom

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.