Fenneke en Guus met hun stekjes. ,,Een geluksmomentje in bizarre tijden.”
Volledig scherm
Fenneke en Guus met hun stekjes. ,,Een geluksmomentje in bizarre tijden.” © Voorjestek

Stekjes op straat voor voorbijgangers: ‘Geluksmomentje in bizarre tijden’

Zo 10 mei: In steeds meer Tilburgse straten duiken ze op: stekjes van planten met daarbij de aanmoediging om ze mee te nemen. Ze zijn voorzien van een lieve boodschap. ,,Een geluksmomentje in bizarre tijden”, zeggen bedenkers Fenneke Pommer en Guus Verelst.

De twee hebben een woning met tuin aan de Heuvelstraat, hadden recent stekjes van aardbeienplanten over. ,,Die hebben we toen voor het huis neergezet met de boodschap dat het cadeautjes zijn”, vertellen ze. ,,Daar kwamen veel positieve reacties op van toevallige voorbijgangers. We hebben ontzettend leuke gesprekken uit het raam gevoerd met mensen die ze meenamen.”

Extra liefde

Omdat de actie zo goed werd ontvangen, besloot het koppeltje er een digitaal, groen vervolg aan te geven. Ze roepen iedereen op om ook stekjes voor aan de straat te zetten en er een leuke boodschap bij te schrijven. 

Wie wil kan daar een foto van maken voor de Voorjestek-Instagram en -Facebookpagina die er speciaal voor werden opgezet. ,,Het is vooral bedoeld om mensen offline blij te maken, maar het is ook leuk om online de positiviteit te delen.”

En stekjes aan de Telefoonstraat.  Groen geluk om mee te nemen.
Volledig scherm
En stekjes aan de Telefoonstraat. Groen geluk om mee te nemen. © Voorjestek

Zo willen ze andere mensen oproepen om mee te doen. Dat gebeurde onder meer al in Naaldwijk waar Kaapse viooltjes aan de straat werden gezet met de boodschap ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit.’ Dichter bij huis dook de stekjes-actie (onder meer) al op aan het Korvelplein, de Sweelinckstraat en Telefoonstraat. ,,En onze buren deden ook al mee.”

Stekjes aan het Korvelplein.
Volledig scherm
Stekjes aan het Korvelplein. © Voorjestek
  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.