Studenten delen duizenden tompoucen uit aan Tilburgse ouderen: ‘Glimlach op gezichten getoverd’

VIDEOTILBURG - Zo'n 2000 Tilburgse ouderen zijn op Bevrijdingsdag verrast met tompoucen. De actie is bedacht door de stichting GewoonMensen, met als doel kwetsbare mensen een vrolijk moment te bezorgen. Leden van de Tilburgse studentenroeivereniging Vidar schoten te hulp met de distributie van de lekkernij.

Jester Koldijk (23), praeses van de roeivereniging, hielp dinsdag een handje mee in Tilburg met de bezorging van zo’n 4000 tompoucen. ,,De gebakjes zijn vanmorgen om 06.45 uur geleverd en onze vrijwilligers zijn rond 09.00 uur begonnen met het ophalen en bezorgen. We gaan tot het eind van de middag door.” 

Volgens Koldijk zijn de reacties positief. ,,We hebben echt een glimlach op het gezicht van mensen getoverd. Ze vinden het erg lief dat we langskomen met gebak en zijn aangenaam verrast door deze actie. De meesten maakten ook meteen even een praatje met ons.” 

1,5 meter afstand

Vidar mag dinsdag gebruikmaken van de koeling en het terras van café Brandpunt aan het Piusplein. Vanaf daar worden de tompoucen verspreid naar verschillende wooncomplexen in Tilburg, zoals die aan de Noordhoekring, Bachlaan en Piushaven. Koldijk benadrukt dat bij de bezorging 1,5 meter afstand wordt gehouden. ,,We zetten het doosje met twee tompoucen neer op een kratje, bellen aan en doen dan een paar stappen naar achter.”

Landelijk zijn er ruim 43.000 tompoucen gedoneerd.

Vidar brengt tompoucen.
Volledig scherm
Vidar brengt tompoucen. © videostill
  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.