Ontwerpster Truus de Kanter bindt commissaris van de Koning Wim van de Donk het Brabants mondkapje voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontwerpster Truus de Kanter bindt commissaris van de Koning Wim van de Donk het Brabants mondkapje voor. © Jan van Eijndhoven

Van de Donk: ‘Brabantse bacillenvanger wordt een hit’

TILBURG - Commissaris van de Koning Wim van de Donk ontving vanochtend uit handen van Stichting De Brabantse Hoeders een in rood-wit uitgevoerd mondkapje, gemaakt door Truus de Kanter. ,,Ik verwacht dat het een hit wordt", aldus de bestuurder.

Even kijkt Commissaris van de Koning Wim van de Donk beducht, als hij donderdagochtend op het Johan Stekelenburgplein het allereerste 'Brabantse mondkapje' in ontvangst neemt. ,,Ik zag op televisie vreselijke beelden van een Belgische minister die probeerde een mondkapje om te doen", verklaart Van de Donk zijn aarzeling over de uit te voeren handeling. 

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.