De Voedselbank Veghel.
Volledig scherm
De Voedselbank Veghel. © Archieffoto Jeroen Appels/Van Assendelft

Voedselbank Veghel vreest sterke toename van cliënten; pakketten worden nu thuisbezorgd

VEGHEL - Voedselbank Veghel en omstreken heeft de hulp ingeschakeld van welzijnsinstelling Ons Welzijn bij het verzorgen van voedselpakketten. Voorzitter Jan Janssen denkt dat de hulp nog wel een hele tijd nodig zal zijn, en dat het aantal cliënten gaat stijgen. 

Janssen verwacht dat het aantal cliënten van de Voedselbank de komende maanden flink gaat toenemen. ,,De vrijwilligers bezorgen nu pakketten bij zo'n 60 gezinnen in de regio Veghel, Uden, Boekel, Heeswijk-Dinther, Nistelrode. We zitten hier een regio met veel werkgelegenheid, dus we mogen nog niet mopperen. Maar ik denk dat als de coronacrisis aanhoudt, het aantal gezinnen dat een beroep doet op de Voedselbank flink gaat stijgen. Ik hoop dat ik ongelijk krijg", zegt voorzitter Jan Janssen van Voedselbank Veghel e.o. 

Met de hulp van Ons Welzijn en de vele foodbedrijven die de regio rijk is als Sligro, Udea, Jumbo, en de steun van supermarkten Aldi en Albert Heijn, moet het organisatorisch wel lukken, denkt de voorzitter. ,,Tijdens de economische crisis zaten we op een aantal van 120 tot 125 cliënten, het  verdubbele van nu. Het is toen ook gelukt. Daarom heb ik er vertrouwen dat we een grotere groep kunnen bedienen. We krijgen nu ook hulp van scholieren en jongeren, dat is heel fijn.”

Veel vrijwilligers zitten noodgedwongen thuis 

Want er zijn veel mensen nodig voor het inpakken en rondbrengen van de pakketten. Normaal gesproken komen cliënten eens in de week hun levensmiddelen zelf ophalen, maar om zo min mogelijk contact te hebben, zijn de deuren van de Voedselbank dicht. De vrijwilligers van Ons Welzijn bezorgen nu eens in de twee weken een extra groot pakket bij mensen thuis. Daarin helpt Ons Welzijn. Want veel vrijwilligers van de Voedselbank, die vaak al op leeftijd zijn, zitten thuis vanwege besmettingsgevaar. Het gaat om zo'n 22 van de 25 vrijwilligers. ,,Zolang het einde van deze crisis niet in zicht is, hebben we hulp nodig van anderen.”

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.