De mondmaskers van Willem II zijn te bestellen via de webshop van de club.
Volledig scherm
De mondmaskers van Willem II zijn te bestellen via de webshop van de club. © Willem II

Willem II volgt voorbeeld FC Utrecht en brengt rood, wit, blauwe mondmaskers op de markt

TILBURG - Goed nieuws voor Willem II-fans die na 1 juni met de trein op pad willen. In navolging van FC Utrecht verkoopt namelijk ook de Tilburgse club mondkapjes met het logo van de club. 

Dat meldt Willem II zaterdagmiddag op haar website. De rood, wit, blauwe maskers zijn voorzien van een speciale filter. De club belooft een drielaags masker van ‘goedgekeurde en hoge kwaliteit’.

De mondmaskers zijn al te bestellen. ,,Door het dragen van mondmakers verkleinen we het risico op verspreiding van het virus”, aldus Willem II. Met de opbrengst van de verkoop worden verschillende lokale groepen en initiatieven gesteund die door de coronacrisis hard geraakt zijn. ,,Denk aan partijen als Met je Hart, Quiet, de Voedselbank, Sterk Huis en Traverse.”

Niet voor medisch gebruik

De Tricolores  benadrukken - net als FC Utrecht - dat het niet gaat om kapjes voor medisch gebruik. Het supportersartikel is alleen voor privégebruik (ook de nieuwe ov-regel gaat om privémaskers) en is herbruikbaar. 

Naar verwachting volgen meer voetbalclubs met een eigen mondkapje. In Duitsland en België zijn de voetbal-mondmaskers al een rage.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.