Volledig scherm
PREMIUM
Zo ziet Haarendael er momenteel uit. De kapel (links) van de Delftse architect en professor Marinius Jan Grandpré Molière is redelijk ongeschonden gebleven bij de verwoestende brand van 31 augustus. © Marc Bolsius

Herrijst Haarendael als een feniks uit de brand?

3 VIDEO'SHAAREN - Het lijkt er sterk op dat er toch nog iets goeds voortkomt uit de felle, uitslaande brand die op 31 augustus woedde op landgoed Haarendael in Haaren. 

Van drie verschillende bouwbedrijven zijn constructeurs aan het werk gezet om te bekijken of het monumentale deel van het karakteristieke complex langs de N65 hersteld kan worden. In januari moet hun gezamenlijke rapport klaar zijn.

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.