Volledig scherm
PREMIUM
Landgoed Haarendael in Haaren is zwaar geteisterd door de brand van afgelopen weekeinde. © De Kort Media/Toby de Kort

Steekspel rond Haarendael is minder vinnig

HAAREN - Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Dat aloude gezegde lijkt van toepassing nu de gemeente toestaat dat tijdelijke bewoners het landgoed Haarendael in Haaren betrekken om het te 'bewaken’. Want: het historische complex is al deels in de as gelegd door een grote brand afgelopen weekeinde. Eigenaar Wim Vugts uit Haaren zint al jaren op die sociale controle en hekelde regelmatig de traagheid van de gemeente. Maar die wijst elke verantwoordelijkheid voor het onheil categorisch af. 

Volledig scherm
Wethouder Harry van Hal (CDA) © Gemeente Haaren

,,Landgoed Haarendael is eigendom van Wim Vugts en hij is dus volledig verantwoordelijk, voor zowel onderhoud als bescherming van het complex”, zegt wethouder Harry van Hal (CDA). Daarnaast stelt hij dat Vugts pas begin juli een officiële aanvraag heeft ingediend voor de huisvesting van die tijdelijke toezichthouders. ,,Daar hebben we als burgemeester en wethouders al voor de brand mee ingestemd. Alleen de voorwaarden moesten nog met Vugts worden besproken.”

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.