Volledig scherm
Eric van den Bogaard i.v.m. zijn vertrek als wethouder van Meierijstad. Foto bij het nieuwbouwproject aan de Sluisstraat in Veghel, een van de projecten waar hij het meest trots op is. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Ex-wethouder Meierijstad heeft al nieuwe job

VEGHEL - Eric van den Bogaard, die eind juni afscheid nam als wethouder van Meierijstad, heeft alweer een nieuwe baan. Hij is sinds 1 augustus senior beleidsadviseur veiligheid bij de provincie Noord-Brabant. 

De Veghelaar had een terugkeergarantie bij de provincie. Van den Bogaard nam dan wel eind juni afscheid, officieel was hij tot 1 augustus in dienst bij de gemeente Meierijstad. ,,Ik ben blij dat ik zo snel weer aan de slag kan", zegt Van den Bogaard. Bij de provincie gaat hij zich vooral bezighouden met de bestrijding van ondermijning. ,,Het is een van de speerpunten van het nieuwe provinciebestuur.”

Scheur binnen Team Meierijstad 

Van den Bogaard (58) werd in Meierijstad de dupe van de scheur binnen zijn partij, Team Meierijstad. Deze grote coalitiepartij viel uiteen in twee fracties: Lokaal Meierijstad en HIER. Van den Bogaard is van de ‘bloedgroep’ Lokaal Meierijstad, deze partij kwam in de oppositie terecht. 

Rik Compagne van HIER werd zijn opvolger.  Voordat Van den Bogaard begin 2017 wethouder werd in Meierijstad, was hij teamleider van de bestuurlijke organisatie bij de provincie.