Meierijstad raakt nóg een wethouder kwijt en krijgt een nieuwe

VideoSINT-OEDENRODE - Meierijstad raakt nóg een wethouder kwijt: Eric van den Bogaard van voorheen Team Meierijstad heeft besloten te stoppen. 

Zijn opvolger wordt Rik Compagne (31) uit Sint-Oedenrode, nu regisseur leefbaarheid bij de gemeente Vught en oud-raadslid van Sint-Oedenrode. Meierijstad gaat verder met vijf wethouders. Dit werd woensdagavond bekend gemaakt tijdens een persgesprek in Sint-Oedenrode. Fractieleider Johan van Gerwen van het CDA maakte daar de nieuwe coalitie bekend.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."