Burgemeester Rombouts krijgt liefdevolle aubade van barbershop-singers

UPDATEDEN BOSCH - Ineens klinken 'Friends Forever' en 'I love you' op de Markt in Den Bosch. Verscholen onder een dak van gekleurde paraplu's brengen honderden barbershop-singers een aubade aan burgemeester Rombouts. Het was de afsluiting van een afscheidsreceptie in het stadhuis voor iedereen die de burgemeester nog een keer de hand wilde schudden. 

,,Die songteksten hoef ik toch niet allemaal letterlijk te nemen. Ik ga er nog eens goed over dromen", zegt Rombouts nadat de zangers zijn uitgezongen. ,,Ik begon bijna met de regen mee te huilen. Als je samen zingt, laat je de zon schijnen."

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
Rombouts luistert naar liedevolle songs © Peter De Bruijn

Tijdens de afscheidsreceptie staan mensen constant in de rij die Rombouts een cadeautje willen geven of nog iets willen vertellen. Volgens de gemeente ging het om ongeveer duizend mensen. 

,,Mensen van mijn lagere schooltijd uit Waspik, vrienden uit Gelderland, maar ook vluchtelingen uit Ethiopië die ik wil helpen om in Nederland te blijven na 14 jaar", somt Rombouts voor de vuist weg op. 

De bezoekers kunnen een afscheidswoordje in een groot boek schrijven. Gemeentesecretaris Irma Woestenberg vult de laatste bladzijde. 'Beste Ton: Dank je wel, dank je wel, dank je wel, staat er te lezen. Daarna sluit ze samen met de burgemeester het boek.

Volledig scherm
Gemeentesecretaris Irma Woestenberg schrijft als laatste iets in het receptieboek © Peter De Bruijn