Volledig scherm
De Sint-Jan in Den Bosch © Domien van der Meijden/BD

Parochiepenning voor Rombouts

DEN BOSCH - Het kerkbestuur van de parochie Heilig Johannes Evangelist in Den Bosch heeft Ton Rombouts onderscheiden met de parochiepenning. 

Die werd zondagochtend uitgereikt in de Sint-Jan. Het kerkbestuur vindt dat Rombouts juist voor de kathedrale basiliek en de stad in het algemeen de onderscheiding verdient.

'De wortels van de katholieke opvoeding hebben zijn gehele leven doorgewerkt. Hij was al vroeg misdienaar en heeft niet anders dan katholieke scholen en universiteiten bezocht', aldus het bestuur.

'Rombouts heeft de invulling van het publieke ambt niet alleen vanuit ambitie, maar ook steeds als een roeping ervaren. Hij wilde daarbij mensen bemoedigen en niet ontmoedigen. Niet alleen aanwezig zijn bij blije gebeurtenissen, maar ook bijstaan bij droevige gebeurtenissen. Hij heeft zich laten inspireren door de werken van barmhartigheid. Medemenselijkheid is de morele kern in zijn bestuurlijk functioneren.'

Het bestuur dankt Rombouts ook voor  zijn succesvolle ondersteuning bij het verkrijgen van de benodigde restauratiesubsidies voor de kathedrale basiliek Sint-Jan de voorbije jaren.