Commissaris van de Koning Wim van de Donk (links) en Sjef van Creij troffen elkaar al eerder dit jaar in carnavalssetting: op de jaarlijkse bijeenkomst van carnavalsprinsen in het provinciehuis.
Volledig scherm
Commissaris van de Koning Wim van de Donk (links) en Sjef van Creij troffen elkaar al eerder dit jaar in carnavalssetting: op de jaarlijkse bijeenkomst van carnavalsprinsen in het provinciehuis. © Henk van Esch

Saillant toeval: hoofdrolspelers Bossche burgemeestersaffaire vieren samen carnaval

ROSMALEN - Veel saillanter zou je het van tevoren niet kunnen bedenken. Door een wonderlijk toeval trappen drie hoofdrolspelers in de Bossche burgemeestersaffaire deze zaterdag samen het carnaval in Rosmalen af.

  1. Zo beleefde Sjef van Creij zijn arrestatie na het 'burgemeesterslek': 'Erger behandeld dan een grote crimineel'

    Zo beleefde Sjef van Creij zijn arrestatie na het 'burgemees­ter­slek': 'Erger behandeld dan een grote crimineel'

    DEN BOSCH/ROSMALEN - Gemeenteraadslid Sjef van Creij wordt bijna letterlijk van zijn bed gelicht op dinsdag 29 augustus. De garagehouder, Prins Josephus I tijdens het Rosmalens carnaval, wordt ervan verdacht het burgemeesterslek in Den Bosch te zijn. Van Creij (55) zit drie dagen in een hok en voelt zich behandeld als een zware crimineel. Een monoloog uit de kerstbijlage van het Brabants Dagblad.
  2. Burgemeesterskwestie: waarom we even niet weten wie er lekte

    Burgemees­ters­kwes­tie: waarom we even niet weten wie er lekte

    Natúúrlijk weten we bij het Brabants Dagblad wie er heeft gelekt over de Bossche burgemeestersprocedure. We schreven in juli immers zelf dat Jan Hamming de beoogde kandidaat was, maar Jack Mikkers als nummer twee toch burgemeester werd. Dat wisten we alleen dankzij informatie van die bron(nen). Waarom schrijft het BD dan nu over de affaire alsof de redactie níet weet wie er lekte? De vraag duikt weer op nu Jos van Son is opgepakt als verdachte en wij daarover schrijven. Tijd dus voor een antwoord.
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement