Volledig scherm
Proosten met de 'Houdoe en Bedankt' bieren © Peter De Bruijn

Tochtje over Dieze valt in het water, 'Houdoe en Bedankt' voor burgemeester Ton Rombouts

DEN BOSCH - Burgemeester Rombouts heeft zaterdag de eerste 'Houdoe en Bedankt biertjes' in ontvangst genomen. Hij deed dat in het Bastionder in de stad. Daarvoor trakteerde de Stichting Kring Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch de burgemeester en zijn familie op een recital van violiste Lisa Jacobs en haar ensemble. 

,,Wat ik met de burgemeester heb? Je kunt beter vragen wat ik met Den Bosch heb", zegt Jacobs na het concert. ,,Altijd dankbaar om dit te doen. Den Bosch is één van de plaatsen waar ik mijn eerste grote recitals heb gegeven."
Het concert zou aanvankelijk op de Dieze te horen zijn geweest, maar werd door de regen op het laatste moment naar binnen verplaatst. 

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
Applaus voor Lisa Jacobs en haar ensemble © Peter De Bruijn

Na het concert ging het van wijn naar bier. Rombouts en zijn gevolg proostten met de nieuwe biertjes 'Houdoe en Bedankt' op het einde van het burgemeesterschap. ,,Er zijn twee bieren Houdoe en Bedankt", zegt Paul Kitzen van brouwerij D'n Draok uit Den Bosch. ,,Mijn collega Janneke Pieters van brouwerij Boegbeeld had een vergelijkbaar idee met dezelfde naam. We werken nu samen. Mijn bier is met rogge en wat zwaarder. Het andere bier is onder meer met rooibosthee. Is wat lichter."

,,Ik weet dat Rombouts vooral een man van de wijn is. Ik hoop dat hij straks zegt dat naast wijn een speciaal biertje erg lekker kan zijn. Ik wil hem als Bosschenaar ook bedanken. Den Bosch was één van de mooiere steden van ons land. Voor mij is het nu de mooiste stad van Nederland. Dat hebben we ook aan deze burgemeester te danken."

Volledig scherm
Een donker en een lichter biertje © Peter De Bruijn