Volledig scherm
Raadslid Sjef van Creij in 2014. Zijn vrouw Wilma staat niet op de foto. © Sandra Peerenboom

Vrouw opgepakt raadslid Sjef van Creij: 'Zeker dat mijn man onschuldig is'

DEN BOSCH - ,,Het is voor mij ook gissen en afwachten. Sinds mijn man vanochtend is aangehouden heb ik ook niets meer gehoord." Dat stelt Wilma van Creij uit Rosmalen. Haar man Sjef van Creij is het Bossche raadslid dat vanochtend aangehouden is voor mogelijke betrokkenheid van lekken uit de vertrouwenscommissie.

Wilma van Creij doet niet geheimzinnig over de aanhouding. Het signalement van het OM leidt regelrecht naar haar man. ,,En dan is  één en één, twee." Verbaasd is ze wel. Ze is overtuigd van zijn onschuld. 

,,Ik steek mijn handen voor hem in het vuur." Bij de aanhouding vanochtend moest haar man zijn telefoon inleveren. Sindsdien zit hij zoals dat heet in beperkingen, dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. 

Wil je ook op de hoogte blijven en ons volgen via Whatsapp? App dan BD AAN naar 06-82658689. 

Handen vol

,,Ik weet dus verder ook helemaal niks. Niet eens wie zijn advocaat is. Ze zouden me op de hoogte houden, is mij beloofd. Maar tot nu toe heb ik nog niets gehoord." Van Creij heeft ondertussen haar handen vol om de zakelijke contacten van het garagebedrijf van haar man in Rosmalen af te handelen.  

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Jan Smits (79) mocht op zijn achtste op ballet en dat was heel bijzonder in die tijd
    PREMIUM

    Jan Smits (79) mocht op zijn achtste op ballet en dat was heel bijzonder in die tijd

    HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”