Volledig scherm
Raadslid Sjef van Creij uit Den Bosch © Sandra Peerenboom

Opgepakt raadslid Sjef van Creij weer vrij: 'Vertrouwen gaat per Ferrari'

DEN BOSCH - Het opgepakte Bossche raadslid Sjef van Creij is vrijdagmiddag weer vrijgelaten. Hij meldde zichzelf niet veel later op Twitter.

Van Creij (55) werd dinsdag van zijn bed gelicht, op verdenking van het lekken van informatie uit de vertrouwenscommissie. 

De Rosmalenaar twitterde na zijn vrijlating. ,,Afgelopen dagen heeft voor mij gezegde 'vertrouwen komt te voet en gaat te paard' veranderd. Vertrouwen komt te voet maar gaat met Ferrari'', aldus de garagehouder.

Maximale termijn

Raadslid Van Creij van de eenmansfractie Gewoon-geDREVEN in de Bossche gemeenteraad is de afgelopen dagen verhoord door de rijksrecherche. ,,Meneer blijft verdachte. De recherche gaat nu verder met het onderzoek",  stelt een woordvoerster van het OM. Voor het verhoor van Van Creij heeft de recherche de maximale termijn van drie dagen en zes uur gebruikt. Na die periode moet een verdachte voorgeleid worden aan de rechter-commissaris om hem nog langer vast te houden. Dinsdag schatte dezelfde woordvoerster al in dat het zover niet zou komen. Waarom voor het verhoor wel de maximale termijn nodig was, daarover kon zij geen uitlatingen doen. 

De rijksrecherche is het onderzoek gestart nadat Commissaris van de Koning  Wim van de Donk aangifte deed van mogelijk lekken uit de vertrouwenscommissie die op zoek was naar een opvolger van burgemeester Rombouts. Aanleiding voor die aangifte was een publicatie in het Brabants Dagblad met daarin gedetailleerde informatie over de gevolgde procedure en kandidaten

  1. Film loopt vast: toch geen inspirerende middag voor bibliothecarissen in Den Bosch

    Film loopt vast: toch geen inspirerende middag voor bi­bli­o­the­ca­ris­sen in Den Bosch

    Den Bosch – Tientallen medewerkers en Vrienden van de Bossche bibliotheek kwamen zondagmiddag van een koude kermis thuis in de Verkadefabriek in Den Bosch. Ze zaten al een halfuurtje klaar in zaal 1 voor Ex Libris – The New York Public Library, toen de technicus met de mededeling kwam dat hij de documentaire écht niet aan de praat kreeg – ook tot zijn eigen ontsteltenis. De rest van het zondagprogramma zou in de soep lopen bij nog meer vertraging, dus verzocht hij de aanwezigen de zaal te verlaten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.