Volledig scherm
Enkele carnavalsvierders kijken toe hoe hulpverleners de Dender met een sonarboot doorzoeken. © Koen Baten

Avondje carnaval vieren met dochter wordt Vlaamse man (43) fataal: 'Voor familie een zware klap'

AALST - Wat een gezellig avondje carnaval had moeten worden voor de Vlaamse Daniel Bosmans (43) en zijn dochter Océane mondde uit in een drama. Bosmans viel maandagochtend rond 5.15 uur in de rivier in Aalst. Twee reddingspogingen mochten niet baten. De man overleed ter plaatse.

Op haar Facebookpagina bevestigt dochter Océane de dood van haar vader. ,,Omdat de meeste het nu toch al weten... het gaat inderdaad over mijn pa 😭💔 Papa, of je nu dicht bij ons bent of ver weg... ik zal altijd van je blijven houden! Mijn nummer 1 voor het leven!! ❤️❤️❤️" 

De tiener ging zondagavond samen met haar vader vanuit Halle naar Aalst om carnaval te vieren. "Ze zijn samen vertrokken, maar zoals dat gaat op carnaval in Aalst verlies je elkaar daar wel eens uit het oog", vertelt Jan Decooman, één van Bosmans vrienden. Bosmans was alleen toen hij rond 5.15 uur in het ijskoude water van de rivier de Dender belandde.

Reddingspogingen

Enkele omstanders hoorden Bosmans om hulp roepen. ,,Zij hebben nog een reddingsboei gegooid, maar die kon niet gegrepen worden", vertelt Christoph D'Haese, burgemeester van Aalst, aangeslagen. De politie was binnen twee minuten ter plaatse, maar ook de reddingspoging van de agenten mislukte. Nadat Bosmans uit het zicht verdween zocht de brandweer nog 2,5 uur tevergeefs naar de carnavalsvierder.

 Pas tijdens een tweede zoekactie met een sonar die maandagmiddag plaatsvond, wordt het lichaam van Bosmans gevonden en uit het water gehaald. Er zijn geen sporen van een misdrijf. De dood van carnavalsvierder is een noodlottig ongeval, laat de politie weten. 

De dochter en vrienden van Bosmans reageren verslagen op het tragische nieuws. ,,Voor zijn vrouw, zijn dochter en al zijn vrienden is het een zware klap dat hij nooit meer zal thuiskomen", vertelt Decooman. ,,Voor zijn dochter was hij haar grote held, haar nummer één. Want wie kon zeggen dat ze een vader had die nog zo jong van geest was? Het gebeurde vaak dat hij later thuiskwam dan zij. Dat zij hem nu verliest op een feestavond waaraan ze samen begonnen, zal ze nooit vergeten." 

Dochter Océane plaatste maandagavond ook een emotioneel bericht op haar Facebook-pagina, vergezeld van een foto van haar vader en zichzelf. ,,Mijn liefste papatje, ik wil je bedanken dat je zo’n fantastische papa voor me bent geweest! Je stond steeds voor me klaar en ik kwam nooit niets tekort. Bedankt voor alles!! Je was gewoonweg de beste 😓 Slaapzacht.."

Ondanks het noodlottige ongeval ging het carnaval in Aalst maandag gewoon door. Op verzoek van burgemeester D'Haese werd tijdens de ajuinworp en tijdens de prijsuitreiking maandagavond een minuut stilte gehouden.

Volledig scherm
Met deze post nam de dochter gisteravond afscheid van haar held. © RV
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement