Volledig scherm
Cor Versteeg (87) bij de praalwagen waarmee De Vrolijke Druiven dit jaar deelnamen aan de carnavalsoptocht. De Bosschenaar gaf het ontwerpen uit handen. © Marc Brink/BD

Cor Versteeg (87) gestopt als ontwerper praalwagens: 'Met bloedend hart'

DEN BOSCH - Met 'bloedend hart' bekeek  Cor Versteeg (87)  maandagochtend de praalwagens die op de Bossche Van Grobbendonckaan klaar stonden voor de carnavalsoptocht.

De afgelopen twintig jaar schetste hij de blikvanger waarmee carnavalsvereniging De Vrolijke Druiven goede sier kon maken. En dat heeft hij nu uit handen moeten geven. De ziekte van Parkinson heeft te veel vat op zijn vaste hand gekregen. 

Mensen zagen het elk jaar al van een afstand. ,,Dan zeiden ze: Daar heb je de wagen van Versteeg. Zo herkenbaar waren de ontwerpen blijkbaar.''


Cartoonist 

De oud-reclameontwerper en cartoonist (onder meer voor het Brabants Dagblad) die die veel Oeteldonkse carnavalsuitgaven naar zijn hand heeft heeft gezet kijkt met veel voldoening en enthousiasme terug op de jaren dat hij als ontwerper aan de slag ging. ,,De Vrolijke Druiven hadden al een tijdje aan mij getrokken toen ik jurylid was bij de optocht. Na de termijn van vier jaar stopte ik als jurylid en ging ik als opvolger van Antoon Schupp ontwerpen voor De Vrolijke Druiven."

De Vrolijke Druiven hebben dit jaar hun praalwagen laten ontwerpen door Bart van der Kraan. De tekenaar en eigenaar van Studio Bajo nam poolshoogte bij de optocht. ,,Het was leuk om te doen. Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat ik volgend jaar weer een praalwagen ga ontwerpen'', aldus Van der Kraan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch