Volledig scherm
Baby Fenne is de carnavalsbaby van Dommelboarzedurp of toch een beetje van Oeteldonk? © Erwin van Gool

Dommeldurpse carnavalsbaby Fenne ook een beetje Oeteldonks

UPDATEDOMMELBOARZEDURP - Het gaat de laatste jaren goed met de carnavalsbaby's in Dommelboarzedurp (Vught). Al drie jaar op rij mag de Dommeldurpse prins met zijn gevolg op de beschuit met muisjes.

Carnavalszondag werd Fenne geboren. Dochter van Vughtenaren Erwin en Danique van Gool. Hun eerste kindje. Dat ze precies op carnavalszondag geboren zou worden, hadden haar ouders niet op gerekend. ,,Maar het is wel leuk", aldus de trotse papa Erwin. ,,Wij vieren ook graag carnaval maar dan meestal wel in Oeteldonk", zegt hij lachend. ,,En eigenlijk is Fenne ook een 'valse' Dommeldurpse carnavalsbaby want ze is geboren in het ziekenhuis in Den Bosch."

Dommelboarzedurp heette in 2015, 2016 en 2017 een carnavalsbaby welkom. Daarvoor in 2008 en 2004. Volgens Reinier Straatman, voorzitter van Dommelboarzedurp, heeft dat vooral te maken met de sluiting van het gemeentekantoor tijdens carnaval. ,,Geboortes konden niet meer worden aangegeven en werden ons dus ook niet meer gemeld. Nu vragen we voortaan zelf actief om een geboorte aan ons (de burgervoajer) door te geven en dat werkt."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement