Volledig scherm
Wethouder Ed Mathijssen en zijn vrouw Dianne onderweg naar het oude raadhuis in Berlicum, waar ze tijdens de boerenbruiloft in de onecht verbonden worden. © Domien van der Meijden

Gestelse wethouder trouwt voor de vierde keer in carnavalske sfeer in Berlicum

BERLICUM - Koalstampersdinsdiggemerrige heet het fenomeen. En dan is er in Balkum (Berlicum) steevast een Koalstampersdinsdiggemerrigeboerenbruiloft. Dit jaar viel de eer te beurt aan wethouder Ed Mathijssen en zijn vrouw Dianne om het boerenbruidspaar te zijn. 

,,Samen kennen ze het klappen van de zweep wel. Want dit paar is, het kerkelijk huwelijk mee gerekend, al vier keer getrouwd. Of ze lusten er wel pap van om te trouwen, of ze willen hun huwelijk fris en fruitig houden", zo grapte burgemeester Jan Pommer als buitengewoon onecht burgervaojer carnavalesk, toen hij de ceremonie leidde op het bordes van het oude raadhuis in Berlicum (De Plaets).

Prins Jan d'n Vierde en zijn adjudant waren natuurlijk ook van de partij. Jan vierde tijdens de boerenbruiloft tevens zijn eigen verjaardag. Soms vallen die dingen gewoon samen. Voorafgaand aan de trouwpartij, trok de stoet door de Hoogstraat van Berlicum.  Daarbij werden Ed Mathijssen en zijn vrouw Dianne vervoerd met een mooie boerenkar en een aangeklede Belse knol er voor met bellen en zilverwerk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement