Volledig scherm
Links Prins Jan IV, rechts Adjudant Roy. © Bart Coolen

Prins Jan IV nieuwe prins van Dun Birrekoal

BERLICUM - Tijdens een drukbezocht 11-11-Bal in Dun Birrekoal (Berlicum/Middelrode) is Jan van den Boom geïnstalleerd als prins Jan d'n Vierde. Roy de Wit is zijn adjudant. 

Het motto van het duo is "Kneupen mi unnen lach". Prins Jan IV (51) is al jaren achter de schermen actief voor de carnaval in Berlicum, onder meer voor de zeverdursaovunden en lochte kwieperit. 

Voor zijn inzet ontving hij afgelopen carnaval de zilveren beer, de hoogste onderscheiding van carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer. De Prins en Adjudant zijn beiden lid van carnavalsvereniging De Kneup. Carnavalskapel Wanne Klets won het liedjesfestival. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bij Dierenwelzijncentrum In 't Veld is de vakantie al lang begonnen
    PREMIUM
    Zomer vol zorg

    Bij Dierenwel­zijn­cen­trum In 't Veld is de vakantie al lang begonnen

    HAAREN - Het toegangshekje van Dierenwelzijncentrum In 't Veld zwaait geregeld open. Baasjes die hun huisdieren brengen. ,,Luna kwispelde met haar staart", merkt Sabrina Grim uit Den Bosch op. ,,Denk dat de hond de geur herkende. Wij gaan op vakantie. Luna logeert in Haaren. Voor haar ook een uitstapje. Luna is een echte 'buitenhond'; kan hier op de weiden om de hokken rennen en spelen. Ze kreeg het even moeilijk bij het afscheid, maar zag onze hond net met een verzorger vrolijk naar binnen lopen."

Boxtel e.o.